HTML

Rádiós Angyal

Kicsit későn tudtam meg, hogy létezik, de belevágtam. Reményeim szerint én leszek a Vodafone Főállású Rádiós Angyala. Az infók itt és most

Friss topikok

  • Supzoli: Sok lehetőség van ebben a rádiós projektben, várom a további infókat. barátsággal Zoli (2011.07.03. 21:16) Norbi! Norbi! és a Rádió :)

Linkblog

Kinek ? Miért

2011.07.04. 15:30 pt95

Hogy kinek szólna ez az egész rádiós dolog?

Mire gondolsz? Hogy a rádió kinek szólna? Ez egy jó kérdés. Persze a legegyszerűbb és legkevésbé átgondolt válasz, hogy óóóó gyorsan csinálunk egy rádiót, szerzünk egy adót és már szól is. Jó nagy vételkörzettel, sok reklámmal, tuti trendi slágerekkel.

És akkor itt azt is mondom , hogy ÁLLLLLJ!

Ez a rádiós angyal féle rádiózás, nem a fent vázolt rádiózásról szól. 

Most illő lenne gyorsan egy kis média elméletet bezsúfolni, hogy mi a kereskedelmi és közösségi rádió között a különbség. Ha ez a blog még július 1. előtt íródott volna, nem is lenne semmi baj. De jelenleg azt hiszem az új Médiatörvény megalkotóin kívül kevesen tudják, mit is jelent ma a (kis) közösségi rádiózás. 

Nem szeretném a velem együttműködő fiatalokat kereskedelmi rádióssá nevelni. azt majd mindenki eldönti maga, hogy mit kezd a megszerzett tudással. Egyáltalán akar-e rádiózni vagy csak egy tapasztalatszerzés volt számára. Ezt az egészet úgy kell elképzelni, hogy először kapnak egy rövid betekintést ebbe a világba, csinálunk anyagokat, fogunk "sztárokkal" is interjúkat készíteni. NEM Alekosszal és VV Évával, ezt szeretném kihangsúlyozni! Vannak sportolók, közéleti emberek, énekesek, akik példát tudnak mutatni nekik. Persze nem zárkózom el attól, hogy a celeb világból is szemezgessünk majd, csak a lényege, és talán ennek az egész projektnek is, hogy tudják helyén kezelni a dolgokat. Segítsek nekik abban, hogy nem biztos , hogy valaki attól jó,mert naponta 45 percet a képernyőn van. A mai napig elborzadok azon, amikor eszembe jut a következő történet. Iskola vége, kicsengetés, gyerekek jönnek haza, buszmegálló, várják a buszt, és közben beszélget a két kb. 9 éves gyerek:

"Tegnap láttad Alekoszt, hogy beolvasott az Évának? Mekkora jó arc, így kell bánni a hü*/ k*/kkal!" Való Világ? 

Szeretném kicsit felnyitni a szemüket, hogy a valóság nem ez. Most csak kiragadtam a VV-t, de nagyon sok egyéb műsort, és gyakorlatilag az egész kereskedelmi médiát ide lehet sorolni.

Az angyal projekt a klasszikus értelemben vett kisközösségi rádiós szellemet próbálja meg életben tartani és tovább adni azt. És ebben az a szép,ezt már lehet , hogy írtam korábban, hogy nem kell ehhez igazán semmi különleges adottság. Ha a gyerkőcben van érdeklődés, egy kis kíváncsiság, szeretne valami újat csinálni, kitörni az eddigi világából, akkor itt a lehetőség rá. Sokszor volt, hogy az önkéntes nem beszélt jól, a hangja nem volt rádióba való, és? Lelkes volt, nagyon jó anyagokat készített, vagy épp a vágásban, az utómunkálatokban segédkezett. A lényeg, hogy csinált valamit, amit fel tudott mutatni magának és a közösségnek is. Volt olyan gyerkőc, akit eddig mindenki hülyének nézett az osztályában, mert pl. más zenét hallgatott, vagy más könyveket olvasott mint a többiek, itt pedig erről csinálhatott egy saját rádióműsort. Máshogy néztek rá ezután a társai.

Most hirtelen ennyi, hamarosan folytatom.

Ja, amíg el nem felejtem, képzeljétek, Vajdaságból már kerestek, hogy tudnánk-e együtt gondolkodni a dolgon,mert látnak fantáziát a projektben. Én is , és köszi a megkeresést és a biztatást! 

Amit még elfelejtettem: vannak ötleteim, hogy a mai technikai dolgainkat( telefonok, mobilnet) hogyan tudnám bevonni a projektbe és eljuttatni ezeket a nehezebb sorú vidékekre is, de erről a következő írásomban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiosangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr643038607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása