HTML

Rádiós Angyal

Kicsit későn tudtam meg, hogy létezik, de belevágtam. Reményeim szerint én leszek a Vodafone Főállású Rádiós Angyala. Az infók itt és most

Friss topikok

  • Supzoli: Sok lehetőség van ebben a rádiós projektben, várom a további infókat. barátsággal Zoli (2011.07.03. 21:16) Norbi! Norbi! és a Rádió :)

Linkblog

Norbi! Norbi! és a Rádió :)

2011.07.03. 18:46 pt95

És Michelisz Norbi 4-ik lett!

Gratula innen is neki! :)

És akkor a tervek:

Arra gondoltam, hogy meg kellene mutatni a fiataloknak , hogy a rádiózás nem csak abból áll, amit reggelente hallgatnak Boros-Bochkor és Balázs- Vadon Jani , valamint az itteni helyi-regionális rádiók vegyes minőségű erőlködéseiből. Az igazi rádiózás , interjúkészítés, vágás, az a kellemes bizsergés, amikor felvillan a piros lámpa, mind-mind olyan érzések, tapasztalatok, készségek, amelyek megtapasztalásával vagy fejlődésével jól járnak később a való életben. És ebben az egészben az a szép, hogy ha a lehetőséget biztosítjuk (szerzünk legalább egy diktafont vagy olyan telefont, amivel rögzíteni is lehet, megmutatjuk nekik, hogy hogyan tudnak ebből egy kész anyagot összehozni és adunk nekik megjelenési lehetőséget is - neten vagy rádióban) akkor élni is fognak vele. És azt már tapasztaltam ( a Tisza Rádiós időkben és ifjúságsegítőként is), hogy ahhoz, hogy valaki valamit lelkesen, őszintén csináljon szerencsére nem kell pl. gazdagnak lennie. Oda kell vinnünk a lehetőséget vidékre, kisvárosi iskolákba, ahol mondjuk hangtechnika van, számítógép van,de emberke nincs aki ezekből összehozzon egy rádiót vagy weboldalt. Vagy meg lehet ezt csinálni akár egy kis falusi iskolában is, ahol még a nagy országos rádiók is csak alig-alig hallgathatók. Minden helyre kell egy személy aki az egészet beindítja, segít a fiataloknak, gyerekeknek (igen, akár már egy 12 éves is tud olyan dolgokat csinálni, olyan kérdéseket feltenni, amire pl. egy felnőtt nem is gondolna). Kell csinálni minden iskolában egy "indító" képzést, szükség van arra is, hogy a tanárokat is bevonjuk. Már több iskolával sikerült szóbeli megállapodást kötnöm, hogy ha beindítjuk ezt a projektet, akkor biztosítanak nekünk helyet a "szakkörök" beindításához. Persze ez nem egy hagyományos szakkör lesz, szeretnék majd jó sok nem-formális nevelést , különböző feladatokat bevinni , mert ezeket a nem-formális módszereket szintén próbáltam már a saját kis csoportunkkal és működik. A gyerekek, fiatalok észrevétlenül tanulnak, gondolkodnak el különböző helyzeteken, keresik közösen a megoldásokat. Ennél persze sokkal több ez a módszer, de erről még később.

Hol is tartottam ? :) Annyi mindent szeretnék még megosztani a blog olvasókkal,( számomra is hihetetlen, de rendszeres látogatóim vannak.)

Következő alkalommal írok a programszervezésről és a célcsoportól is.

Addig is Üdv mindenkinek!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://radiosangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr443035365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Supzoli 2011.07.03. 21:16:40

Sok lehetőség van ebben a rádiós projektben, várom a további infókat.

barátsággal Zoli
süti beállítások módosítása